FORGOT YOUR DETAILS?

Barcelona World Race VS MiniTransat

by / / Hírek

A Barcelona World Race idei szériájában 9 ex-Mini Transatos szkipper indult versenynek!
A professzionális versenyvitorlázók bölcsője már rég óta a Mini 6.50 osztály, ahol olyan neves szkipperek fordultak meg,mint például Ellen MacArthur vagy Vincent Riou. Mindenki számára adott egy biztos alapot a minis karrierje: a mentális felkészültség, a kitartás, navigáció mind elengedhetetlen.
Sok a hasonlóság, de különbség is van a 6 és fél méteres minik és a 60 lábas rohanógépek között! Az eltérések pedig többek között a számok melletti nullákban rejlenek és a projektek nagyságágában.

Bruno Garcia és Willy Garcia /We Are Water/ szerint a legnagyobb különbség az előkészületekben rejlik!

A Mini Transathoz való felkészülés a kötelező kvalifikációk teljesítését figyelmen kívül hagyva csak pár hetet vett igénybe, míg az IMOCA versenyeire felkészülni sokkal komplexebb! A Mini Transatra az egyik legfontosabb dolog a mentális felkészültség.

Bruno 2003-ban és 10 évvel később, 2013-ban is indult a Mini Transaton proto kategóriában – a legutóbbin 5. helyen ért célba.

Conrad Colmant, a Spirit of Hungary fedélzetén Fa Nándor mellett is a Mini bölcsője ringatta. 2009-ben indult a Mini Transaton széria kategóriában. Saját bevallása szerint a két dolog, amit megtanult az a kitartás és hogy saját maga boldoguljon a hajón, minden körülmény között.

Olvasson tovább: http://2014.barcelonaworldrace.org/fr/actus/articles/born-in-class-mini#.VKWFnizxabo.facebook

Born in Class Mini

TOP